O nama - Dobrodošli u alfaco inženjering

Imamo više od
30 godina iskustva!

Alfaco inženjering d.o.o. se bavi projektovanjem, izvođenjem i održavanjem termotehničkih instalacija, proizvodnjom i montažom ventilacionih kanala, ali uspešno odgovaramo i na zahteve kao što su projektovanje i implemlementiranje kompletnog sistema automatske regulacije HVAC sistema, proizvodnja čilera, toplotnih pumpi (voda-voda) i gasnih generatora toplote.

Posedujemo neophodne sopstvene resurse, kao i odgovorne stručnjake pa tako sa lakoćom možemo odgovoriti na svaki zahtev koji se tiče HVAC sistema (grejanje, ventilacija, klimatizacija).

Težimo da iz godine u godinu povećavamo obim poslovanja, kontinuirano proširujući svoje aktivnosti i polje delovanja. Zahvaljujući svemu tome možemo garantovati visok nivo kvaliteta i pouzdanosti svakog sistema uz dobar odnos cene i kvaliteta, o čemu svedoče mnogobrojni zadovoljni klijenti.

Preduzeće je osnovano 1993. godine. Osnivač je Dragan Jović. Nalazimo se na lokaciji u ulici Milutina Mandića bb i raspolažemo sa oko 6000 m² poslovnog prostora, koji čine: upravna zgrada; limarska, elektro, bravarska i frigo radionica; magacinski prostor. Trenutno zapošljavamo više od 80 ljudi različitih obrazovnih profila i nivoa obrazovanja, od čega devet mašinskih inženjera od kojih tri licencirana mašinska inženjera sa licencama 330, 430 i 381, i četiri elekro inženjera, sa tendencijom konstantnog proširivanja organizacije, obzirom da smo uvek otvoreni prema mladim i ambicioznim ljudima koji žele da daju svoj doprinos našem zajedničkom boljem poslovanju.

Preduzeće poseduje Licencu za izdavanje energetskih pasoša za zgrade – energetska efikasnost.

Uspostavili smo sisteme menadzmenta upravljanja organizacijom i to: SRPS ISO 9001:2015, SRPS ISO 45001:2018 i SRPS ISO 14001:2015

SRPS ISO 9001:2015

SRPS ISO 45001:2018

SRPS ISO 14001:2015

Reference

Ponosimo se našom listom referenci koja uključuje nekoliko stotina uspešno izvedenih radova, a od kojih izdvajamo neke:

2022

Izvođenje termomašinskih radova na objektu Proizvodni objekat sa administracijom u Kragujevcu

Investitor: “SMB GRADNJA” Subotica

Biti deo ovakvog projekta za nas je veliko zadovoljstvo. Za potrebe proizvodne hale sa administacijom ukupne površine oko 40.000 m² ugradili smo četiri Biorest kotla od po 1000 kW, tri čilera i dve klima komore kako bismo obezbedili prijatnu atmosferu u prostorijama za rad zaposlenih. Za potrebe proizvodnje urađena je kompletna kompresorska instalacija koja podrazumeva i instalaciju četiri kompresora.

2021

Centralna toplana u Kraljevu

Investitor: JEP „TOPLANA“,  Cara Lazara 52a, 36000 Kraljevo

Ovim ugovorom predviđeno je projektovanje, nabavka, isporuka, montaža opreme i izgradnja  dimnjaka visine oko 34,5m x 3 kom uključujući i dimnjače od izlazne dimne prirubnice na kotlovskom postrojenju pa do izlaska dimnog gasa u okolnu atsmosferu, na lokaciji kotlarnice “Centralna Toplana” u Kraljevu po sistemu “ključ u ruke”.

2021

Fabrika Kartona UMKA

Investitor: Fabrika Kartona UMKA

Možemo reći da su naše ekipe montera sjajno doprinele realizaciji ugovora Izrada, isporuka i montaža ventilacionih kanala i čelične konstrukcije platforme za klima komore. Proizvodni kapacitet naše kompanije je bio od ključnog značaja za realizaciju ovih projekata. Radove na zameni gorionika i kanalskog razvoda kružne duvaljke (OptiDry Turn) i rekonstrukciji kanalskog razvoda gorionika blejda na partiji premaza kao i usluga dispozicije ventilatora recirkulacije 4-rednog i 5-rednog IC grejača zajedno sa izradom kanalskog razvoda, kao i izrada i montaža platforme rekuperatora, nosača kanala i kanalskog razvoda sa izolacijom za potrebe rekuperatora smo započeli u Junu 2021. godine, a uspešno i ponosno završili u Septembru 2021.

2021

Magistralni Gasovod Turski Tok

Investitor: „DM Invest“ d.o.o., Smederevska Palanka

Angažovanje na projektu “Magistralni Gasovod – Turski tok” bio je jedan od najvećih izazova u radu naše kompanije dugom skoro tri decenije. Ponosni smo što smo bili deo ovog projekta. Radove smo započeli u maju 2021. godine postavljanjem cevovoda radijatorskog grejanja, kanalskog razvoda i opreme ( PP klapne, kaloriferi, ventilatori, klima uređaji…), kao i kompletno Elektro napajanje mašinske opreme. Radove smo kvalitetno završili u Septembru.

Ugovorom je obuhvaćeno izvođenje termotehničkih i elektro instalacija na objektima:

  • Kompresorska stanica ( 3 komada), Portirnica, Radionica i skladište, Priprema vode i Zgrada PP vode

2019

TRZ Kragujevac

Investitor: „OBI“ d.o.o.

Ovim ugovorom je predviđeno izvođenje radova na izgradnji radionice za izvlačenje eksplozivnih punjenja iz košuljica UbS-a u TRZ Kragujevac. Projektom Mašinskih instalacija, predviđeno je postavljanje mobilne kotlarnice kontejnerskog tipa kapaciteta 1000 kg/h snage 700kW za proizvodnju vodene pare za zagrevanje i tehnološke potrebe. Projektom je predviđana i opšta ventilacija objekta u skladu sa zahtevima i zonama opasnosti.

2019

Ventilacija proizvodne hale

Investitor: Siemens Mobility

Za potrebe ventilacije proizvodne hale proizvedeno je i namontirano šest klima komora kapaciteta po 30.000 m³/h  i oko 50 tona kanala od pocinkovanog lima različitih dimenzija, a sve kako bi se obezbedio svež i komforan vazduh.

2018

Izvođenje termotehničkih instalacija (grejanje, ventilacija, klimatizacija i komprimovani vazduh) na objektu 131

Investitor: KOMPANIJA „SLOBODA“AD

Za potrebe nove hale mehaničarske obrade rezanjem izvedeni su radovi na kompletnoj instalaciji ventilacije, instalaciji razvoda hladne vode, podstanice i automatike

2021

Opšta Bolnica Aranđelovac

Investitor: Opština Aranđelovac

Ponosni smo što smo bili deo ovako velikog i ozbiljnog projekta. Naš tim inženjera je u potpunosti odgovorio izazovu kakav je bio ovaj, zahvaljujući njihovom znanju i iskustvu programiran je kompletan sistem automatske regulacije indukcionih uređaja i kompletne ventilacije i time obezbeđen funkcionalni rad istih.

Obezbedili smo hlađenje objekta putem rashladne vode i to hladnjaka klima komora, četvorocevnih indukcionih uređaja i četvorocevnih fan-coil uređaja.

Radovi na kompletnoj demontaži termotehničkih instalacija započeta je u maju 2020. godine, nakon čega naše stručne ekipe započinju radove na montaži novih cevovoda i opreme (klima komore, radijatori, fan coili, PP klapne, Ventilatori, ventilacioni kanali i distributivni elementi, armatura, automatika…).

Ukupna površina objekta je preko 6500 m².

2016

TRZ "Čačak"

Investitor: MPP „Jedinstvo“ Sevojno

Izvođenje  termotehničkih instalacija za potrebe četiri objketa u okviru Tehničko remontnog zavoda u Čačku. Projektom je predviđena isporuka kontejnerskih kotlarcnica kao i kompletna sanacija radijatorskog grejanja, toplovoda, podstanice, sanitarne tople vode, kalorfersklog grejanja sa kompletnom automatskom regulacijom.

2016

Atletska dvorana u Beogradu

Investitor: “Kej” d.o.o.

Izvođenje kompletnih termotehničkih instalacija na novoizgrađenom objektu Atletska dvorana u Beogradu.

Alfaco Inženjering
error: Saddržaj je zaštićen !!